(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Svíčková trochu jinak (jako polévka-rychlé,vydatné!!

Potřebné ingredience
Kus hovězího masa(zadní,např.kýta )cca 300-400g,8 menších mrkví nebo 5 velkých,1 petržel,1/4 celeru,může být i kus cukety.4 bobkové listy,5 kuliček Nov.koření,5 pepřů.voda,sůl,zakysaná smetana 2 kelímky,brusinky.
Postup přípravy
Tento recept jsem dostala od ségry,trochu upravila a protože moje dcera miluje svíčkovou,která ale trvá dlouho,vyzkoušela jsem tuto rychlejší alternativu jako večeři a ve výsledku byla nejen dcera naprosto nadšená!!
Takže: maso nakrájíme na kostky jako na guláš,zeleninu na větší kusy,přidáme koření,sůl.Vše nacpeme do papiňáku,zalijeme horkou vodou (ne moc,přiměřeně,aby byla zelenina ponořená ale neplavala),osolíme a vaříme cca hodinu (od bodu varu).
Až to půjde,otevřeme poklici a vylovíme koření.Zelenina a maso by mělo být téměř rozvařené,vše zamícháme a přidáme kelímek zakysané smetany,případně dosolíme,přisladíme cukrem jak kdo má rád.
Můžeme místo papiňáku připravit i v římském hrnci,trvá ale déle.
Na talíři ozdobíme lžičkou zakysanky a doprostřed dáme brusinky.
Úžasně to voní už když se to vaří a na talíři to vypadá lépe než na fotce,ale hlavně-vynikající chuť!
Můžeme přidat i kousíček másla,jinak je to zdravé a vydatné jídlo bez zbytečných tuků,ideální pro děti.
Jako přílohu jsme měli chleba ale vyzkoušet se dá myslím i těstovina..
Dobrou chuť!
Takže: maso nakrájíme na kostky jako na guláš,zeleninu na větší kusy,přidáme koření,sůl.Vše nacpeme do papiňáku,zalijeme horkou vodou (ne moc,přiměřeně,aby byla zelenina ponořená ale neplavala),osolíme a vaříme cca hodinu (od bodu varu).
Až to půjde,otevřeme poklici a vylovíme koření.Zelenina a maso by mělo být téměř rozvařené,vše zamícháme a přidáme kelímek zakysané smetany,případně dosolíme,přisladíme cukrem jak kdo má rád.
Můžeme místo papiňáku připravit i v římském hrnci,trvá ale déle.
Na talíři ozdobíme lžičkou zakysanky a doprostřed dáme brusinky.
Úžasně to voní už když se to vaří a na talíři to vypadá lépe než na fotce,ale hlavně-vynikající chuť!
Můžeme přidat i kousíček másla,jinak je to zdravé a vydatné jídlo bez zbytečných tuků,ideální pro děti.
Jako přílohu jsme měli chleba ale vyzkoušet se dá myslím i těstovina..
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Dancicka
(upraveno)
6. 6. 2012, 18:49
No ale hodina v papiňáku se mi teda moc nezdá
Hovězí vcelku na svíčkovou dávám max na 40 min a to se maso úplně rozpadá


nahlásit
Cassiel
(upraveno)
5. 6. 2009, 19:28
Věřím, že je to dobrota, že to úžasně voní, ale vypadá to fakt divně

nahlásit

Paya
(upraveno)
23. 6. 2009, 22:53
@Cassiel
no fotka nic moc,doporučuji uvařit a nefotit

nahlásit